Fejhallgató vagy fülhallgató?

Akár szenvedélyes zenekedvelő, sportoló vagy podcast-függő vagy, jó esély van arra, hogy nem hagyod a lakásban kedvenc audio tartalmaid, amikor elhagyod a házat. Ezért annyira jó választás egy fejhallgató vagy fülhallgató, hiszen lehetővé teszik számunkra, hogy bárhol és bármikor zenét hallgathassunk. Azonban fontos megjegyezni, hogy amíg egy fejhallgató vagy fülhallgató egyaránt nagy lehetőségeket kínál például az audiofilek számára, egészen más szempontokat kell figyelme vennie azoknak, akik mindig mozgásban vannak. Tehát a kérdés továbbra is az: fejhallgató vagy fülhallgató a jó választás?

A fejhallgatókról röviden

Fejhallgató
A fejhallgatók egyik legfontosabb előnye, hogy a hangszórók jelentősen nagyobbak, mint bármi, ami a fülünkhöz közelebb hozhatná a zenét. A csúcsminőségű fülpárnákkal ellátott fejhallgatók elegendő teljesítményt és zajszigetelést biztosítanak ahhoz, hogy kellően kényelmesen hallgassuk kedvenc dallamainkat. Továbbá, mivel a fejhallgatók egyszerűen csak a “fülön” nyugszanak, nem pedig a belsejében, általában hosszabb időt vesz igénybe, amíg a hangok valóban eljutnak hallójáratunk belsejébe.
A lenyűgöző előnyök ellenére – bármilyen meglepő is – a fejhallgatók “csak tökéletesek”. Miért? Először is, ezek a túlfüles eszközök általában nagyok és nehezek, ami miatt nehéz szállítani őket. Ráadásul a fejhallgatók hosszabb távon fájdalmat okozhatnak a fejünkön, nem beszélve arról, hogy nem a legjobbak például amikor sportolni  vagy dolgozni kezdünk. Így, máris kizárhatunk rengeteg embert, akik egyébként többször hallgatnának zenét akár munkavégzés közben.
A fejhallgató választás előtt érdemes elolvasni a “Milyen fejhallgatót vegyek?” cikkünket, amelyből megtudhatod milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

A fülhallgatókról röviden

Fülhallgató
A fejhallgatóval szembeni előnyöket illetően a fülhallgatókat hihetetlenül könnyű hordozni,különösen akkor, ha kompakt hordtáskát is használunk. Miután befejezted a zenehallgatást, mindössze annyit kell tenned, hogy kiveszed őket a füledből és a zsebedbe vagy akár a pénztárcádba teszed. Ráadásul a fülhallgató sokkal jobb választás a sportolóknak vagy az aktív felhasználóknak, mert a fejhallgatókkal ellentétben a helyén maradnak, függetlenül attól, hogy mire készül. Ó, és nem utolsó szempont az sem, hogy a fülhallgatók tipikusan olcsóbbak, mint a fület körülölelő társaik.
Az egyik elsődleges aggodalom a fülhallgatókkal szemben az, hogy alacsonyabb teljesítményt nyújtanak. Azonban, mivel a fülhallgatók természetesen közelebb állnak a dobhártyáinkhoz, a meghajtók nem igényelnek annyi energiát az erősítés során. Egy fülhallgatóval mindössze annyit kell tenned, hogy csatlakoztatod az eszközhöz amiről a zenéidet lejátszod. Egy másik alapvető probléma, hogy hosszabb zenehallgatás alkalmával általában nem olyan kényelmesek, mint a fejhallgatók. Ennek oka az esetek legnagyobb részében a durva szilikon fülillesztékek miatt van, amelyeket a gyártók mellékelnek a termékhez. Sokaknál kialakul a fülfájás, érzékenység a szilikon miatt. Szerencsére ezek mindegyike megoldható a megfelelő fülhallgató fülillesztékkel…
Csakúgy, mint a fejhallgatók esetében érdemes elolvasni a “Milyen fülhallgatót vegyek?” cikkünket, amelyből megtudhatod milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

A Comply fülhallgató illeszték

Fülilleszték
Már a Comply ™ habszivacs tapintásától jobban érzed magad, és jobban illeszkedik, mint bármely más fülhallgató-tipp a piacon. Az egyedülálló viszkoelasztikus memória-habtechnológiának köszönhetően ezek az illesztékek megegyeznek a hallójárat alakjával, hiszen a mozgás és a hőmérsékletváltozás miatt folyamatosan igazodnak a hallójárat formájához. A Comply ™ illesztékek 10x vastagabbak, mint a szabványos szilikon tippek. Végül, de nem utolsósorban a Comply ™ tippek 100% -kal jobb tapadást biztosítanak, és 3x lágyabbak, mint a szabványos szilikon. Ez által biztosítják, hogy a zenehallgatás ideje hosszabb legyen és a fülhallgatók a helyükön maradjanak.
Természetesen a Comply fülillesztékei az előbb felsoroltaknál jóval többet nyújtanak. Olvasd el bejegyzésünket a prémium fülhallgató illesztékekről, és válaszd ki a számodra legjobbat, hogy a zenehallgatás valódi élmény legyen.
Webáruházunkban megtalálhatod ezeket a Comply fülhallgató illesztékeket, de ha bármilyen kérdésed van a Comply ™ termékekkel kapcsolatban, hogy miért tekintik őket a legjobb fülhallgató tippeknek keress minket bizalommal bármelyik elérhetőségünkön. Mindig itt vagyunk, hogy segítsünk.

Megjegyzések